Att träna i Stockholm

Att röra på sig är viktigt för hälsan, det gör att man håller sin kropp i trim och man mår bra. Men alla tycker inte om att till exempel styrketräna på ett gym, eller vara ute och springa på ett elljusspår. Vad finns det för alternativ? I en stad som Stockholm finns det mycket att välja bland, det är mest att bestämma vad man vill göra så finns det minst ett ställe som utövar detta.

Olika sporter

Gym är nog ett av de vanligaste träningssätten och det finns många olika gym i Stockholm. Dels finns det de stora kedjorna som till exempel Sats och Nordic Wellness. Men det finns även mindre privata gym som det kan finnas bara en utav. Det finns också en del utegym på olika ställen i Stockholm där man kan träna utan kort och de är öppna året om. Det är för alla och en av dessa finns vid Hellasgården i Nacka. Olika bollsporter är också vanligt att man tränar. Fotboll, tennis, hockey är några av dem. Det finns för olika åldrar och nivåer, är man sugen på att testa på någon bollsport så finns det möjligheten till det.

Karate, thaiboxning och taekwondo är några av de kampsporter som man kan utöva i Stockholm. Antingen på nybörjarnivå eller om man vill satsa stort och avancera så finns det klubbar där man kan träna för att senare tävla. Fight club är ett ställe där man kan träna bland annat MMA och boxning och är man intresserad av att testa på det så har de många kurser för olika nivåer, även för barn.

Känner man att man mer är en vattenmänniska så kan man träna genom simning. Simning ger en bra motion och det är skonsamt för kroppen eftersom den inte blir belastad på samma sätt. Simning är också bra att man tränar så att man alltid kan simma. Detta för att det är livsviktigt att kunna. Det finns 14 simhallar i Stockholm och en av dessa finns i Tyresö.

Yoga, pilates och thai chi är effektiv träning för hela kroppen. Det är inget uppåt tempo i detta träningssätt men det ger ett resultat. Man tränar upp sin balans och styrka i mage och rygg. Västerorts yogacenter har ett utbud olika former av den traditionella yogan. Vill man testa på något lite spännande så kan man bland annat träna klättring. Klättercentret i Solna har olika kurser och man kan även få möjlighet att prova på med hjälp av en instruktör. Detta sker inomhus men det finns även möjligheter att klättra utomhus på klippor. Tycker man om att vara ute i naturen och att springa så är ett av alla motionsspår som finns ett bra alternativ. Då får man njuta av omgivningen samtidigt som man får ett härligt träningspass. Ett spår är Kaknässpåret som ligger i Östermalm.

Träning är ett måste för att kropp och knopp ska må bra i längden. För att få den bästa livskvalitet man kan så ska man hålla igång. Det är bara att testa på olika saker tills man hittar den träningsform man tycker bäst om.