Missa inte detta i Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och här finns det massvis med aktiviteter och sevärdheter som man bara måste upptäcka och besöka om man planerar att åka till Stockholm. Förutom aktiviteter och sevärdheter bjuds det också på många uteserveringar, restauranger och caféer. Ett brett utbud av mat från världens alla hörn och en stor variation, så att det finns något för alla. På sommaren kan man även ta med en picknick och sätta sig i någon av Stockholms alla parker och njuta av sommarvärmen och storstaden. Man borde också besöka kungaslottet som ligger mitt i Stockholm. Även om man inte får gå in på slottet så är det ändå en upplevelse att bara se det. Trots att Stockholm är en storstad, så kan man ändå få njuta av lugn och avkoppling genom att ta båten och åka ut i Stockholms skärgård. I skärgården bjuds det på avkoppling och skön natur med havet som sin främsta utsikt.

Sevärdheter i Stockholm

När man besöker Stockholm finns det en hel del man inte får missa, men eftersom det finns så mycket att se och uppleva i Stockholm, så bör man planera att stanna några dagar så att man hinner med allting. De museer som är ett måste att besöka är Vasamuseet, Naturhistoriska museet, livrustkammaren och fotografiska. Här får man uppleva allt från kulturhistoria till konst. På Naturhistoriska museet kan man även få uppleva filmer och dokumentärer på deras stora kupolformade bioduk, Cosmonova. På Cosmonova får man en lite annorlunda bioupplevelse. Här är salongen formad som en kupol och bioduken är hela 760 kvadratmeter stor. Med högteknologi och med det bästa ljudformatet kommer man få en upplevelse som man sent kommer glömma. Om man tycker om djur så är ett besök på Skansen ett måste, som är en djurpark och ligger i hjärtat av Stockholm. På Skansen får man möta nordiska djur så som till exempel björnar, renar, älgar och lappugglor. Men det förekommer inte bara nordiska djur utan man kan även se exempelvis påfåglar, apor och lemurer. För de allra minsta kan man även besöka LillSkansen, där barnen får mer kontakt med djuren. Här får man gå in till djuren och klappa på dem och det är mycket uppskattat bland barnen. Skansen har också ett akvarium som heter Skansenakvariet, här får man stöta på kräldjur, spindlar och massa mer. Ett annat måste när man besöker Stockholm är att besöka Gröna Lund som är en nöjespark. Här finns allt från berg – och dalbanor, till spökhus, samt kättinggungor och mycket mer. Karusellerna är anpassade för både vuxna och för barn, så att man kan få en härlig familjeupplevelse.

Aktiviteter i Stockholm

Aktiviteter i Stockholm

Som ovan nämnt finns det mycket att upptäcka i storstaden men det finns också en del aktiviteter som man bör prova. Det är till exempel att paddla kajak, åka trampbåt, åka amfibiebuss och mycket mer. Dessa aktiviteter måste dock utföras under vår – och sommartid eftersom det är svårt att göra dessa under vintern. En amfibiebuss åker både under vatten och på land och är verkligen en upplevelse. Man kan man enkelt boka en guidad tur med denna fantastiska undervattensbuss och få uppleva Stockholm på ett nytt och spännande sätt.