Museum i Stockholm

Stockholm är en stad med många museer och det är staden i Sverige som har flest museer i hela landet. Eftersom utbudet är stort så finns det många olika typer av museer och förhoppningsvis något museum som ska passa alla smaker, både för de stora och små. På grund av det stora utbudet kan det många gånger förstås vara vårt att veta vilket museum det är man bör besöka, vilka är egentligen de bästa av alla museer som finns i just Stockholm?

Fem museer vära att besöka i huvudstadenVasamuseet är ett bra museum för den som är intresserad av historia. På museet finns nämligen 1600-tals skeppet Regalskeppet Vasa. På utställningen får man som besökare intressant information om skeppet och fakta om hur det var att jobba och bo på skeppet. Det är gratis att besöka museet upp till att man är 18 år sedan kostar det 150 kr per besök.
Medeltidsmuseet är ett annat museum för den som har intresse för historia. Fokuset på museet ligget på medeltiden. Som besökare får man information om hur människorna levde under medeltiden. Bra att veta är att medeltidsmuseet är det är gratis att besöka både för barn och vuxna samt att det är stängt på måndagar men öppet alla andra dagar i veckan. Naturhistoriska riksmuseet är ett stort museum inriktat på allt från djur till rymden. De har permanenta utställningar om bland annat evolution och människokroppen samt att de förutom sina utställningar erbjuder sina besökare att gå på Cosmonova vilket är en IMAX-biograf där det visas filmer inriktat på naturvetenskap. Det är gratis att titta in museets utställningar men vill man gå på Cosmonova så kostar det. Priset kan skilja sig något beroende på längden på filmen men en film som är 40 minuter kostar 120 kr för vuxna och 60 kr för barn under 18 år.Abbamuseet är ett museum som är perfekt att besöka för alla som är fans av Abba. På utställningen kan man bland annat gå runt och titta på medlemmarnas kläder och många av originalprylarna som bandet har använt sig ut av. Abbamuseet är så mycket mer än bara en utställning utan är till för att man ska kunna få känsla över hur det skulle vara att vara en ytterligare medlem i bandet. I museet får man sjunga, gå upp på scen och mycket annat som man tidigare bara har fått uppleva när man har drömt en bra dröm. En biljett kostar 250 kr för vuxna och 96 kr för barn upp till 15 år. Är man studerande så finns det en rabatt att få om man har ett giltigt studentkort

Fem museer vära att besöka i huvudstadenFotografiska är ett museum för den som är intresserad av konst. Fotografiska är alltså en konsthall med olika utställningar. Det är också möjligt att köpa olika posters i deras shop där de har ett stort utbud. Det kostar 165 kr att besöka museet om man är över 12 år. Är man student eller pensionär kan man få rabatt på priset. Barn upp till 12 år kan njuta av utställningarna helt gratis.